Těstoviny s tofu a pak choi

Těstoviny na mnoho způsobů, tentokrát v asijském stylu s arašídy, chilli papričkou, která nesmí chybět, cuketkou, tofu a pak choi. Toto jídlo si nevyžaduje až tak mnoho pozornosti a ve finále je naprosto báječné a zaručeně si tuhle kombinaci zamilujete.

Potřebujeme:

200 g pšeničných/kukuřičných nudlí

200 g marinovaného tofu

půlka cukety

pak choi

střední mrkev

chilli paprička

20 g arašídů

kousek zázvoru

šťáva z pomeranče

lžíce kokosového oleje

shoya

pepř

himalájská sůl

 

Těstoviny vaříme v osolené vodě přibližně 12 až 15 minut než budou měkké na skus. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou si pokrájíme na kostky či plátky a restujeme na kokosovém oleji než budou lehce nazlátlé, po chvilce přidáme tofu a nastrouhaný zázvor a společně ještě restujeme. Na závěr přidáme 2 lžíce shoyu a pomerančovou šťávu a dochutíme pepřem a solí. Na rozehřáté pánvi si na sucho zlehka opražíme nasekané arašídy, dáváme pozor, aby se nám nepřipálily a průběžně promícháváme. Před podáváním těstoviny propláchneme vlažnou vodou a servírujeme společně s připravenou zeleninovou směsí, na závěr posypeme opraženými arašídy a zalijeme zbytkem pomerančové šťávy. Dobrou chuť♥

 

 

Kombinace těstovin, marinovaného tofu a zeleniny nikdy nezklame.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *