Těstoviny na mnoho způsobů, tentokrát v asijském stylu s arašídy, chilli papričkou, která nesmí chybět, cuketkou, tofu a pak choi. Toto jídlo si nevyžaduje až tak mnoho pozornosti a ve finále je naprosto báječné a zaručeně si tuhle kombinaci zamilujete.
Potřebujeme:
200 g pšeničných/kukuřičných nudlí
200 g marinovaného tofu
půlka cukety
pak choi
střední mrkev
chilli paprička
20 g arašídů
kousek zázvoru
šťáva z pomeranče
lžíce kokosového oleje
shoya
pepř
himalájská sůl
Těstoviny vaříme v osolené vodě přibližně 12 až 15 minut než budou měkké na skus. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou si pokrájíme na kostky či plátky a restujeme na kokosovém oleji než budou lehce nazlátlé, po chvilce přidáme tofu a nastrouhaný zázvor a společně ještě restujeme. Na závěr přidáme 2 lžíce shoyu a pomerančovou šťávu a dochutíme pepřem a solí. Na rozehřáté pánvi si na sucho zlehka opražíme nasekané arašídy, dáváme pozor, aby se nám nepřipálily a průběžně promícháváme. Před podáváním těstoviny propláchneme vlažnou vodou a servírujeme společně s připravenou zeleninovou směsí, na závěr posypeme opraženými arašídy a zalijeme zbytkem pomerančové šťávy. Dobrou chuť♥