Špagety byly vždycky moje srdcovka <3 Poslední dobou jsem si oblíbila tyto kukuřičné, něco pro příznivce #glutenfree životního stylu! Omáčka u mě vítězí tato rajčatovo-mrkvová s cizrnou a nechybí ani čerstvá zelenina, špenát, rukola a polníček. Skvělé jsou na oběd i večeři, špagety jsou naprosto univerzální a dokonalé jídlo.
Co budeme potřebovat:
250 g kukuřičných špaget
2 větší mrkve
2 červené cibule
plechovka cizrny
140 g rajčatového protlaku (plechovka)
2 stroužky česneku
sušená bazalka a tymián
čerstvý špenát či rukolu
olivový olej na restování
Oloupeme cibuli, pokrájíme na kousky a restujeme na třech lžících olivového oleje. Po chvilce přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a společně restujeme. Ke konci přidáme na drobno nakrájený česnek a poté rajčatový protlak a cizrnu. Společně promícháme, podlijeme vodou a přidáme koření, bazalku, tymián, špetku pepře a soli. Špagety podáváme s omáčkou a čerstvým špenátem či rukolou.