Sladko-kyselá omáčka s tofu

Sladko-kyselé omáčky jsem si při cestování po Asii neskutečně oblíbila. Nejraději mám kombinaci rýžových nudlí, tofu, arašídů a to ve spojení sladko-kyselé chutě z citrónové šťávy a rýžového sirupu, to jsem pak nejvíc spokojená. Jídlo je hotové během chvíle a přitom na chuti rozhodně nestrádá a je přirozeně bezlepkové. Doporučuji si pokrm vychutnat se vším všudy a použít hůlky, budete se cítit jako kdyby jste se ocitli v Asii.

 

Budeme potřebovat:

200 g rýžových nudlí

balení lahůdkového tofu

červená paprika

2 mrkve

půl pórku

1 citron

půl chilli papričky

lžička chilli vloček

2 lžíce kokosového oleje

1 – 2 lžíce rýžového sirupu

30 g arašídů

lžíci sezamu

7 g mořské soli

pepř

 

Na pánvi rozehřejeme kokosový olej, přidáme nadrobno pokrájený pórek, po chvíli i plátky papriky a mrkve a společně restujeme dozlatova. Tofu si nakrájíme na kostky, přidáme na pánev k zelenině a promícháme. Poté dochutíme citronovou šťávou, rýžovým sirupem, chilli vločky, nasekanou chilli papričkou, solí a špetkou pepře. Na závěr na pánvi zlehka opražíme sezamové semínko a arašídy a přimícháme do směsi. Sladko-kyselou omáčku s tofu podáváme s rýžovými nudlemi, které nejprve na chvilku namočíme, poté slijeme vodu a vaříme v nové přibližně tři minuty. Po uvaření propláchneme nudle vlažnou vodou a můžeme servírovat. Dobrou chuť♥

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *