Sladko-kyselé omáčky jsem si při cestování po Asii neskutečně oblíbila. Nejraději mám kombinaci rýžových nudlí, tofu, arašídů a to ve spojení sladko-kyselé chutě z citrónové šťávy a rýžového sirupu, to jsem pak nejvíc spokojená. Jídlo je hotové během chvíle a přitom na chuti rozhodně nestrádá a je přirozeně bezlepkové. Doporučuji si pokrm vychutnat se vším všudy a použít hůlky, budete se cítit jako kdyby jste se ocitli v Asii.
Budeme potřebovat:
200 g rýžových nudlí
balení lahůdkového tofu
červená paprika
2 mrkve
půl pórku
1 citron
půl chilli papričky
lžička chilli vloček
2 lžíce kokosového oleje
1 – 2 lžíce rýžového sirupu
30 g arašídů
lžíci sezamu
7 g mořské soli
pepř
Na pánvi rozehřejeme kokosový olej, přidáme nadrobno pokrájený pórek, po chvíli i plátky papriky a mrkve a společně restujeme dozlatova. Tofu si nakrájíme na kostky, přidáme na pánev k zelenině a promícháme. Poté dochutíme citronovou šťávou, rýžovým sirupem, chilli vločky, nasekanou chilli papričkou, solí a špetkou pepře. Na závěr na pánvi zlehka opražíme sezamové semínko a arašídy a přimícháme do směsi. Sladko-kyselou omáčku s tofu podáváme s rýžovými nudlemi, které nejprve na chvilku namočíme, poté slijeme vodu a vaříme v nové přibližně tři minuty. Po uvaření propláchneme nudle vlažnou vodou a můžeme servírovat. Dobrou chuť♥