Jsem naprostým milovníkem snídaní a to jak sladkých tak slaných. Jenom těžko si dovedu představit, že bych se ráno obešla bez pořádné porce sladké ovesné čoko kaše nebo křupavého žitného avo toastu či hummusu. Je to už taková moje ranní snídaňová rutina♥ Nejenom, že mi snídaně dodá energii, abych mohla úspěšně plnit pracovní povinnosti, ale také řadu potřebných antioxidantů, vitamínů a minerálů, které posilují naši imunitu.
Potřebujeme
40 g jemných ovesných vloček
100 ml oříškového mléka
půlka střední cukety
10 g mandlí
5 g pistácií
1 čl konopného semínka
1 čl strouhaného kokosu
1 čl kokosového oleje
hořké kakao na posypání
špetka skořice
Ovesné vločky si propláchneme, přidáme vodu, cuketu nastrouhanou najemno a vaříme do zhousnutí. Díky cuketě bude kaše krásně jemná a zároveň skvěle zasytí. Ke konci přilijeme rostlinné mléko a ještě společně povaříme dokud nám nevznikne kaše krémovité konzistence. Horkou ovesnou kaši přendáme do misky a posypeme skořicí, navrch rozetřeme kokosový olej a posypeme kakaem, strouhaným kokosem a konopnými semínky. Přidáme oříšky a nakrájené ovoce, v tomto případě nektarinku a servírujeme.