Loupáčky

Loupáčkům s domácím mandlovým kakaem se nedá odolat a jsou ideální volbou pro dlouhá víkendová rána. Klasické loupáky jsem milovala už jako malá a to my zůstalo až doteď, s tou vyjímkou, že teď si peču svoje vlastní veganské loupáčky. Dříve jsem většinou dala za vděk kupovaným, které byly fajn, ale domácí jsou prostě boží. 😀 Příprava nezabere dlouho a výsledek je doslova k nakousnutí, to mi věřte! Samozřejmě, že nesmí chybět ani mák na posypání, to už je taková klasika bez které by to nešlo♥

Budeme potřebovat:

200 g celozrnné špaldové mouky

100 g pohankové mouky

160 ml mandlového mléka

2 lžíce chia semínek

2 lžíce kokosového oleje

12 g kvasnic (balíček)

3 lžíce třtinového cukru

4 g mořské soli

mák na posypání

 

V míse smícháme všechny ingredience, mouku, rostlinné mléko, olej, kvasnice, chia gel, který vytvoříme smícháním chia semínek se 4 lžícemi vody, cukr, sůl a důkladně vymícháme. Poté necháme odležet pod utěrkou a kynout nejlépe na teplém místě přibližně hodinu. Když máme těsto vykynuté rozdělíme si ho na přibližně stejně veliké bochánky, z kterých následně tvarujeme loupáčky. Jednotlivé bochánky vyválíme na obdelníkové pláty, které potom rulujeme a konce zahneme do tvaru loupáčku. Takto připravené loupáčky položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme kokosovým olejem a posypeme mákem, kterým nemusíme šetřit. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu 15 až 20 minut. Dobrou chuť♥

 

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *