Květákové kari

Mám ráda všechny jídla, který obsahují kari a rajčata a co teprve, když se to spojí s chutí květáku a bramborů to pak neodolám. Tohle květákové kari neni nijak složité a přitom je tak moc dobré. Vařím ho ráda především v zimě kdy vím, že mě naprosto skvěle zahřeje díky kari koření, které má prohřívací účinky. Ráda přidávám i chilli papričku nasekanou na jemmo pro větší grády. Ač se to nemusí zdát, tak tohle karíčko opravdu zasytí, je to směs brambor, kukuřice, květáku, oliv a mrkve. Tak hurá nato!

 

Budeme potřebovat:

500 g brambor

hlávka květáku

200 g kukuřice (v plechovce)

140 g balení rajčatového protlaku

balení černých oliv

chilli paprička

2 mrkve

4 lžíce rýžového oleje

lžička hořčičného semínka

lžička římského kmínu

2 lžičky koriandru

2 lžičky kari koření

5 bobkových listů

10 g mořské soli

pepř

 

Na rýžovém oleji začneme postupně restovat koření, nejprve hořčičné semínko, po chvilce přidáme další, římský kmín, koriandr a bobkový list. Koření hlídáme, aby se nám nepřipálilo a důkladně mícháme. Po zhruba dvou minutách restování podlejeme litrem horké vody a přidáme brambory nakrájené na kostky a vaříme deset minut. Mezitím si připravíme květák, který rozdělíme na růžičky a přidáme společně s rajčatovým protlakem a kolečky mrkve k bramborům a vaříme ještě 5 minut. Na závěr přisypeme kukuřici, olivy, kari koření, sůl a pepř a necháme při mírné teplotě probublat pod pokličkou. Květákové kari podáváme s čerstvě uvařenou jasmínovou či basmati rýží. Dobrou chuť♥

 

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *