Špagety bych mohla jíst neustále dokola na tisíc způsobů a mám pocit, že se mi nikdy neomrzí! Ke všemu tyto jsou kukuřičné bezlepkové a chutnají naprosto báječně, líp než by jste čekali. Nejraději je připravuji se zeleninovou omáčkou z rajčat, cukety, cibule, česneku a žampionů. Navíc příprava nezabere dlouho a během chvilky si uvaříte kvalitní zdravé jídlo, po kterém vám bude prostě krásně♥ Tak hurá do toho, jde se na přípravu!
Potřebujeme
200 g kukuřičných špaget
100 g sojového masa
3 lžíce olivového oleje
4 rajčata
4 žampiony
2 cibule
střední cuketu
2 stroužky česneku
himalájská sůl
pepř
Špagety vaříme ve vroucí vodě do změknutí, přibližně 15 minut. Mezitím si připravíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a restujeme na olivovém oleji. Začneme cibulí, kterou restujeme přibližně pět minut, poté přidáme pokrájená rajčata a česnek a společně ještě restujeme. Na závěr přidáme kousky cukety a plátky žampionů a provedeme závěrečné restování. Sojové maso vaříme ve vroucí osolené vodě s kořením, než bude měkké, přibližně 25 minut. Poté sojové maso scedíme a dochutíme pepřem a solí a smícháme se zeleninovou směsí. Špagety scedíme, propláchneme vlažnou vodou a promísíme s kapkou olivového oleje, aby se nelepily. Špagety podáváme se zeleninovou směsí se sojovým masem.
