Kukuřičné špagety se sojovým masem

Špagety bych mohla jíst neustále dokola na tisíc způsobů a mám pocit, že se mi nikdy neomrzí! Ke všemu tyto jsou kukuřičné bezlepkové a chutnají naprosto báječně, líp než by jste čekali. Nejraději je připravuji se zeleninovou omáčkou z rajčat, cukety, cibule, česneku a žampionů. Navíc příprava nezabere dlouho a během chvilky si uvaříte kvalitní zdravé jídlo, po kterém vám bude prostě krásně♥ Tak hurá do toho, jde se na přípravu!

Potřebujeme

200 g kukuřičných špaget

100 g sojového masa

3 lžíce olivového oleje

4 rajčata

4 žampiony

2 cibule

střední cuketu

2 stroužky česneku

himalájská sůl

pepř

 

Špagety vaříme ve vroucí vodě do změknutí, přibližně 15 minut. Mezitím si připravíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a restujeme na olivovém oleji. Začneme cibulí, kterou restujeme přibližně pět minut, poté přidáme pokrájená rajčata a česnek a společně ještě restujeme. Na závěr přidáme kousky cukety a plátky žampionů a provedeme závěrečné restování. Sojové maso vaříme ve vroucí osolené vodě s kořením, než bude měkké, přibližně 25 minut. Poté sojové maso scedíme a dochutíme pepřem a solí a smícháme se zeleninovou směsí. Špagety scedíme, propláchneme vlažnou vodou a promísíme s kapkou olivového oleje, aby se nelepily. Špagety podáváme se zeleninovou směsí se sojovým masem.

 

Tyhle bezlepkové kukuřičné špagety jsou naprosto vynikající se zeleninovou omáčkou a sojovým masem.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *