Vegan dýňové rizoto s kešu

Dýňové rizoto s lístky šalvěje

Tohle božské podzimní rizoto zahřeje po duši i v žaludku. Kombinace pečené dýně, opražených kešu oříšků a lístků šalvěje, je zaručeně neodolatelná.

Budete potřebovat pár ingrediencí a za chvíli máte hotovo.

Potřebujeme:

  • střední muškátovou dýni
  • 250 g kulatozrnné rýže
  • 15 lístků čerstvé šalvěje
  • 2 střední červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 30 ml (4 lžíce) olivového oleje
  • 250 ml bílého vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 30 g kešu oříšků

Dýni rozkrojíme, přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a lehce pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu 45 minut. Mezitím si oloupeme cibuli, pokrájíme nadrobno a restujeme na 3 lžících oleje. Průběžně mícháme, závěrem přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě dvě minuty. Přisypeme rýži a společně opražíme. Poté podlijeme bílým vínem a necháme ho vyvařit přibližně 5 minut, přilijeme zeleninový vývar a vaříme na mírném stupni 10 minut. V průběhu varu hlídáme a dle potřeby mícháme.

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *