Dýňové rizoto s lístky šalvěje
Tohle božské podzimní rizoto zahřeje po duši i v žaludku. Kombinace pečené dýně, opražených kešu oříšků a lístků šalvěje, je zaručeně neodolatelná.
Budete potřebovat pár ingrediencí a za chvíli máte hotovo.
Potřebujeme:
- střední muškátovou dýni
- 250 g kulatozrnné rýže
- 15 lístků čerstvé šalvěje
- 2 střední červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 30 ml (4 lžíce) olivového oleje
- 250 ml bílého vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 30 g kešu oříšků
Dýni rozkrojíme, přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a lehce pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu 45 minut. Mezitím si oloupeme cibuli, pokrájíme nadrobno a restujeme na 3 lžících oleje. Průběžně mícháme, závěrem přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě dvě minuty. Přisypeme rýži a společně opražíme. Poté podlijeme bílým vínem a necháme ho vyvařit přibližně 5 minut, přilijeme zeleninový vývar a vaříme na mírném stupni 10 minut. V průběhu varu hlídáme a dle potřeby mícháme.