Snídaně naprosto miluju a mám je jako takový svůj ranní rituál, kterým začínám den. Většinou přemýšlím už večer před spaním co si dám ráno dobrého a zpravidla padne volba na kaši. Střídám různé variace od ovesné po pohankovou, jáhlovou, rýžovou až po kukuřičnou. Nejraději přidávám do kaše různá semínka, oříšky, kokosový olej, kakao a na oslazení skořici a ovoce. Sirup používám minimálně, to už musím mít opravdu chuť na hodně sladké. 😀
Potřebujeme:
40 g ovesných vloček
lžička kokosového oleje
1 – 2 lžíce hořkého kakaa
špetka skořice
5 ks pekanových oříšků
maliny
nektarinka
Ovesné vločky nasypeme do hrnce, propláchneme a zalijeme vodou. Poté vaříme vločky do zhoustnutí, dokud neudělají kaši krémové konzistence, na závěr přidáme kokosový olej, kakao, špetku skořice a vše promícháme. Přendáme do misky a ozdobíme ovocem a oříšky. Když mám možnost domácího ovoce, tak je to jasné, používám především to. Oříšky také hodně kombinuji a střídám spolu se semínky, protože jsou skvělým zdrojem zdravých tuků, minerálů a vitamínů.